Iuliu Winkler a afirmat că i se pare "regretabil" faptul că nu a existat o dezbatere reală pe marginea bugetului. "Pe zgomotul de fond creat dintr-o dată, s-a adoptat bugetul. Nu am mai avut nicio dezbatere şi nu a mai existat o preocupare publică faţă de conţinutul Legii bugetului de stat pe 2013", a spus deputatul european al UDMR, citat de Mediafax in editia online. 

In opinia politicianului, Uniunea a decis să voteze împotriva bugetului întrucât "cele mai slab finanţate proiecte şi judeţe" sunt cele din Transilvania. "UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013 din motive transilvane. O să avem probleme cu întreţinerea drumurilor judeţene, pentru care s-a primit aceeaşi sumă de bani ca şi anul trecut, avem o finanţare insuficientă pentru proiectele autostrăzilor", a afirmat deputatul.

El a adăugat că UDMR a avut o atitudine constructivă şi în procesul de adoptare a bugetului, depunând doar o sută de amendamente, în vreme ce totalul acestora a fost în jur de 13.000, însă niciunul nu a fost luat în considerare.


În 7 februarie, Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă". PDL a sesizat CC că Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat. Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constituţională, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.