Cercetatorii NASA au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat influenta gravitatiei si a absentei ei asupra soarecilor de laborator. In stare de imponderabilitate, la rozatoare s-a oprit, pur si simplu, ovulatia.

Oamenii de stiinta nu exclud posibilitatea ca si la oameni sa apara o serie de greutati legate de sarcina femeii. Expertii au precizat, totodata ca, pana in prezent, nu au existat tentative de a face dragoste in spatiu. A fost doar o incercare nereusita de sarut intr-un simulator de imponderabilitate.

In noiembrie 2016, astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson a povestit cam cum s-ar putea desfasura o partida de sex in spatiu. Potrivit spuselor sale, al doilea principiu al lui Newton (forta care actionează asupra unui corp este egală cu produsul dintre masa corpului şi acceleratia imprimată) constituie principalul obstacol in acest sens.

Cu alte cuvinte, in spatiu, orice contact cu partenerul in timpul actului sexual va obliga trupul acestuia sa se deplaseze in directia impusa pana la ciocnirea de peretele navei spatiale.