Se stie ca ceaiul poate preveni apariția anumitor forme de cancer, îmbătrânirea, osteoporoza, poate scădea riscul de dezvoltare a unor boli cardiovasculare și favoriza controlul greutății. Ce este insa cu pliculetul?

1. Frumusete

Greu de imaginat, dar plicul de ceai este un adevărat produs cosmetic. Prin introducerea unui plic de ceai verde în suc de lămâie și păstrarea lichidului astfel obținut câteva ore la frigider se obține un produs excelent pentru curățarea feței, care se aplică de două ori pe zi de la frunte la gât. O altă utilizare recomandată este așezarea unui plic de ceai sub ochi timp de 15 minute, operațiunea atenuând cearcănele, roșeața și iritațiile cutanate datorită capacității de a crește fluxul sanguin. Aplicându-l local, plicul de ceai calmează durerile provocate de pișcăturile de insecte și de razele solare, datorită virtuților sale calmante și de decongestionare.

2. Curatenie

Saculetii de ceai negru sunt instrumentul perfect pentru diferite operatiuni de curatenie in interiorul casei. O data umeziti cu apa fiarta, ei pot fi folositi pentru stergerea mobilei din lemn sau pentru lustruirea oglinzilor. Puse la vapori, plicutele fac sa dispara petele de grasime de pe diferitele suprafete din bucatarie.

3. Parfum

Ceaiul are proprietatea de a absorbi mirosurile. Prin urmare, este foarte practic de a pune un pliculet folosit intr-un colt al frigiderului sau in toaleta pentru a evita propagarea de mirosuri dezagreabile. De asemenea, el poate fi asezat in cosul pisicii sau poate fi utilizat la stergerea pe maini dupa ce s-a taiat o ceapa sau usturoi.

4. In gradina

Daca aveti plante sau gradina, puneti sacuteltii folositi pe pamant: ei poseta proprietati stimulatoare pentru plante.