De la inceputul anului, BMW a micsorat cu 15% preţurile a 3.300 piese de schimb in  China şi va reduce cu 20%, incepand din 11 august, preţurile a altor 2.000 de componente, din 11 august. In ultima instanta, China este cea mai mare piaţă auto globală a BMW.

Comentand decizia BMW, presa de specialitate a catalogat reducerea preţurilor drept "un răspuns activ" la temerile exprimate de Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China (NDRC). În ultimii ani, oficialităţile de la Beijing au amendat masiv companiile străine pentru încălcarea reglementărilor antimonopol, în prezent fiind anchetaţi producătorii auto şi grupul Microsoft.

Miercuri, NDRC a anunţat că va amenda brandurile Audi al Volkswagen şi Chrysler al Fiat SpA pentru practici anticoncurenţiale. Conform legislatiei chineze, amenzile ar putea ajunge până la 10% din veniturile anuale înregistrate de companii în China.

In aceste conditii, producătorii auto străini cu afaceri in China, inclusiv Chrysler, Audi, Mercedes-Benz şi Jaguar Land Rover, s-au grăbit să anunţe reducerea preţurilor pieselor de schimb pentru a calma spiritele.