Un procent de 33% dintre angajatorii chestionaţi de BestJobs.ro au declarat că resping CV-urile dacă acestea conţin greşeli gramaticale, în timp ce 36% dintre aceştia vor ca CV-urile primite să fie actualizate.

În ceea ce priveşte scrisoarea de intenţie, 5% dintre angajatori vor să primeasca numai aplicaţii personalizate.

În momentul aplicării la un job, candidaţii trebuie să ia în considerare criteriile prezentate de angajator în anunţ şi să se asigure că întrunesc cerinţele. Cele mai mari şanse de reuşită o au cei care şi-au conturat un obiectiv clar în carieră şi perseverează în urmărirea acestuia, susţin specialiştii BestJobs.

Recomandarea vine în contextul în care în ultima lună a anului 2012, numărul aplicărilor la locurile de muncă existente în piaţă se ridică până la 100.000, în fiecare zi.

„Spre finalul anului, cea mai arzătoare dorinţă a românilor pare să fie în continuare, fie schimbarea job-ului, fie găsirea unui loc de muncă, ceea ce explică numărul ridicat al aplicărilor la posturile oferite de angajatori”, se arată într-un comunicat BestJobs.

Conform statisticilor, lunea este ziua cu cea mai intensă activitate, în timp ce sâmbăta interesul pentru găsirea unui loc de muncă se înjumătăţeşte. Timpul minim petrecut între data activării anunţului până când primul candidat aplică la job este de 86 de secunde, media situându-se la şapte minute.