Șeriful din comitatul californian Marin, locotenentul Keith Boyd, a declarat că Robin Williams (63 de ani) a fost tratat pentru depresie și s-a sinucis prin spânzurare. Actorul a fost văzut ultima oară în viață de soția sa, duminică seară, și a fost găsit mort luni, în jurul prânzului, a declarat Boyd.

Vila din Napa Valley

Intr-un interviu acordat cotidianului Daily Mail, unul dintre vecinii actorului, unul dintre ultimele persoane care l-au vazut inca in viata pe Robin, a declarat ca vedeta devenise "umbra celui pe care-l stia".

 

"Ne-am intersectat pe strada. Era tras la fata si parca se imputinase la trup. Nu mai semana cu acel Robin care s-a mutat in cartierul nostru acum cativa ani. Parea umbra propriei persoane, epuizat si intr-o stare de spirit nu foarte buna. Dar, ca de obicei, a fost amabil, desi, emotional vorbind, era clar ca nu se simte bine", a subliniat respectivul vecin.

Incapabil sa-si gaseasca echilibrul, doborat de probleme, Robin Williams recunoscuse, recent, ca se confrunta cu mari dificultati financiare. A fost un moment de sinceritate in fata catorva prieteni.

Actorul, despre care se spunea la un moment dat că ar avea o avere de circa 127 de milioane de dolari, se plângea că a pierdut o mare parte din bani pe pensiile alimentare date celor două foste soții, și a încercat să își vândă ferma de 600 de acri din California, pentru a face rost de bani.

Ultimul său acces de depresie, pe care cele câteva săptămâni într-o clinică de reabilitare nu au reușit să-l îndepărteze, ar fi fost declanșat în parte de anularea ultimului său show televizat The Crazy Ones in May", după doar o serie.

"Vorbea doar despre probleme serioase cu banii... Se știa că Robin era generos cu prietenii și cu familia când era în culmea succesului și că ar fi ajutat pe oricine ar fi avut nevoie", a povestit un prieten de familie, citat de site-ul american Radar Online.

În ultimii doi ani însă, actorul încercat să își vândă ranch-ul său din Napa Valley, în apropiere de San Francisco, explicând că nu și-l mai poate permite, însă în pofida faptului că a scăzut prețul de la circa 36 de milioane de dolari la aproximativ 30 de milioane, nu au existat cumpărători. Actorul a recurs chiar la vânzarea unei părți a colecției sale de 50 de biciclete pentru a face rost de bani.

În luna septembrie a anului trecut, Williams, care s-a mutat într-un bungalou relativ modest în Tiburon, lângă San Francisco, moștenit de la mama sa în 2001, a vorbit despre faptul că trebuie să renunțe la stilul de viață anterior și să accepte roluri pentru "a plăti facturile" după divorțurile de Valerie Velardi în 1988 și de Marsha Garces în 2008, care l-au costat, potrivit relatărilor, aproximativ 34 de milioane de dolari.