„Sportul si sanatatea reprezinta un interes pentru tinerii din ziua de azi, ceea ce ne face sa credem ca vom asista la schimbari pozitive in aceste domenii. Absolventii scolilor de fitness au un real interes pentru a-si construi o cariera de succes si pentru a-i ajuta pe cei din jur sa-si schimbe stilul de viata” a afirmat managerul scolii de fitness Fitness Education School, Iulian Dinu.

De ce sa alegi o cariera in domeniul fitness-ului si al sanatatii? Reprezentantii scolii Fitness Education School au intocmit o lista cu 6 motive pentru care te sfatuiesc sa alegi acest drum:

1. Se spune ca, pentru a primi, trebuie sa oferi. O cariera in domeniul sportului si al sanatatii iti ofera posibilitatea sa ii ajuti pe cei din jurul tau, sa faci schimbari reale in viata lor si, implicit, in a ta. La nivel vibrational, intotdeauna vom primi ceea ce oferim, ceea ce emanam. Daruind vom dobandi. Nu ti-ar placea sa primesti de la oamenii din jurul tau energie pozitiva, grija si atentie? Cu siguranta ca da.

2. Daca ai facut un sport de-a lungul vietii si ai o activitate fizica intensa, daca ai un real interes pentru tot ce reprezinta acest domeniu, este posibil ca acest job sa te fi ales inainte sa iti dai seama. Si ce poate fi mai frumos decat sa faci ceea ce iti place? Atunci cand pasiunea si implicarea se intalnesc, rezultatul nu poate fi decat o cariera incununata de succes.

3. Ca instructor de fitness sau consultant nutritionist poti oricand trece dincolo de calitatea de angajat, la cea de antreprenor. Ca antrenor personal, de exemplu, poti lucra atat in cadrul unei Sali de fitness, dar si independent. Chiar daca munca depusa este cu mult mai mare, libertatea pe care o ai ca si antrenor personal independent este una din marile satisfactii. In plus, ideile creative nu-ti sunt ingradite si poti depasi cu usurinta salariul oferit de o sala de fitness. Crearea brandului personal cade in responsabilitatea ta, la fel si gasirea clientilor, insa o poti face in maniera proprie. Ca independent, te poti focusa mult mai bine si asupra veniturilor pasive.

4. Si pentru ca am vorbit despre venit pasiv, pasiunea ta pentru sport iti poate aduce venituri si atunci cand calatoresti sau mergi la studii in domeniu. Inoveaza sau gaseste idei suficient de bune pentru a fi implementate si pentru a genera venituri. Scrie o carte bine documentata, creeaza o aplicatie mobila, gandeste programe online. Acestea sunt cateva dintre optiuni, dar suntem siguri ca esti foarte creativ si vei gasi cu mult mai multe optiuni.

5. Lucrezi intr-un mediu pozitiv. Sportul este destinat oamenilor optimisti, celor care cred ca prin el isi pot schimba intr-un mod sau altul viata, dar si celor care vor sa-si gaseasca echilibrul, celor care spera, care aspira catre ceva mai bun. Prin urmare, profesand in domeniul sportului si al sanatatii vei intalni oameni pozitivi, din a caror energie te vei putea inspira chiar tu.

6. Ai o viata activa si sanatoasa! O cariera in domeniul sportului si al sanatatii este o alegere win-win. Pe langa faptul ca ai oportunitatea sa ii ajuti pe cei din jur sa-si atinga obiectivele, tu insuti iti vei mentine sanatatea si spiritul energic. Ca antrenor personal sau instructor sportiv trebuie sa-ti mentii starea fizica si sanatatea. O poti face individual, dar si in timpul claselor pe care le desfasori alaturi de clientii tai.
In ce priveste investitiile pentru a deveni instructor sportiv acreditat, un curs porneste de la 1100 Lei si poate ajunge la 2000 lei, in functie de tematica, suma ce poate fi amortizata rapid in urma absolvirii cursului.

Dezvoltarea personala trebuie sa fie continua, individuala, dar si prin participari la workshop-uri dedicate industriei, excursii temative, specializari.