În condiţiile în care apar din ce în ce mai multe facilităţi în SUA pentru extragerea, transportul şi depozitarea şisturilor bituminoase şi a gazelor obţinute în urma fracturării hidraulice, Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa, trebuie să-şi extindă propriile sale oferte, a detaliat Kaeser, subliniind că furnizarea de noi echipamente pentru exploatările energetice va face compania mai atractivă.

In opinia lui Kaeser, SUA vor cumpăra mai multe turbine cu gaze într-un singur an decât Europa într-un deceniu, iar consolidarea din sectorul energetic va fi în beneficiul tuturor.

Pentru a obţine banii necesari realizarii investitiilor propuse, Siemens a preluat, in mai, majoritatea activelor din sectorul energiei ale Rolls-Royce Holdings Plc, pentru 1,3 miliarde de dolari.

Analiştii nu exclus posibilitatea ca si alte grupuri specializate pe industria energetică sa devina ţinte pentru companiile industriale mari, de talia Siemens: Chart Industries, Dril-Quip, Weatherford International şi Tesco Corp.