Folosirea lamei de ras pentru fata diminueaza considerabil aparitia ridurilor, explica Daily Mail, precizand ca descoperirea apartine chirurgului estetician Michel Prager.

"Intre 30 si 40 de ani, barbatii au o piele mai intinsa decat a femeilor. Rasul incurajeaza producerea de colagen si stimuleaza refacerea celulelor", sustine medicul londonez. A fost suficient pentru ca englezoicele sa adopte aceasta noua metoda de lupta impotriva ridurilor.

Angela Garvin are 46 de ani si, potrivit afirmatiilor sale, se rade de trei ori pe saptamana. "Machiajul arata mult mai bine, pielea a devenit mai neteda. De ani de zile nu am mai avut o piele atat de fina si luminoasa", povesteste Angela radiind de bucurie.

Iar moda are toate sansele sa se extinda, mai ales ca doctorul Neal Schultz afirma ca nu exista pericolul ca, utlerior, fata femeilor care recurg la lama de ras sa fie acoperita de barba. "Nu are nici o legatura una cu alta", a declarat Schultz, spre indignarea altor colegi de breasla, care s-au grabit sa publice in Daily Mail si Guardian articole critice.

"Este un non-sens sa sustii ca rasul previne aparitia ridurilor", a lansat jurnalista Anita Bhagwandas, precizand ca altele sunt cauzele pentru care unii barbati isi pastreaza o piele tanara o perioada mai lunga de timp.