Guvernul cancelarului german lucreaza, in prezent, la o baza normativa, care va stabili ordinea de utilizare a tehnologiilor de fracturare hidraulica pe teritoriul statului. Printre altele, este prevazuta obligativitatea efecturarii unui studiu menit sa stabileasca gradul de influenta a acestora asupra mediului inconjurator si interdictia oricaror lucrari in zonele naturale protejate, in special a celor cu multe izvoare de adancime.

Federatia germana a berarilor a trimis o scrisoare executivului, in care afirma ca aprobarea pentru folosirea tehnologiile de fragmentare nu trebuie eliberata pana cand nu va fi exclusa categoric posibilitatea poluarii apelor subterane. Textul precizeaza ca  numerosi producatori de bere folosesc apa extrasa din puturi private. „Atata timp cat nu se va demonstra ca fracturarea hidroaulica nu constituie un pericol, mainile jos?”, a subliniat un reprezentant al berarilor germani, cerand, in context, studii suplimentare de cercetare pe aceasta tema.

Puritatea berii este un lucru sfant o mandrie pentru nemti. Potrivit diferitelor date, in Germania exista peste 5.000 de sorturi de bere.