De fiecare data cand vine vorba despre inteligenta artificiala, multora le vine in minte filmul "Terminator", unde omul este pus in situatia de a se confrunta cu un supercomputer. Nu multi, inclusiv renumiti oameni de stiinta, avertizeaza in legatura cu pericolul reprezentat de dezvoltarea inteligentei artificiale, scrie publicatia chineza Wall Street Ch.

Liderul de la Kremlin a vizitat, recent, compania rusa Yandex si l-a intrebat pe fondatorul intreprinderii Arkakie Voloja: "Cat de curand vor reusi robotii sa-i domene pe oameni?". O abordare care, potrivit sursei citate, l-a pus pe ganduri pe omul de afaceri. "Speram ca nu se va intampla niciodata. In realitate, inteligenta artificiala nu e mai puternica decat omul. Chiar daca, sa spunem, excavatoarele muncesc mai bine decat oamenii, iar masinile se deplaseaza mai repede decat noi...".

Se pare insa ca Putin nu prea este de acord. Interesant este ca, in urma cu doar cateva zile in urma, la 1 septembrie, el declara ca, pe viitor, actiunile militare vor fi complet robotizare: daca intr-un stat toate astea sunt robotizate, el va putea cu usurinta sa distruga alta tara, careia nu-i va ramane altceva de facut decat sa capituleze.