Caloriile din apa minerală au acelaşi efect pe talia unui consumator, ca acele dintr-un măr sau o bucată de pui? De multe decenii întrebarea naşte controverse. În Jurnalul Asociaţiei Medicale din America, se menţionează că după pierderea în greutate, pentru oamenii care au un procent mare de grăsime, dieta cu proteine îi ajută mai mult în arderea caloriilor.

 

Dr. Jules Hirsch, profesor emerit şi conducător al catedrei medicilor din Universitatea Rockefeller, care cercetează obezitatea de peste 60 de ani a ajuns la câteva concluzii interesante, pornind de la întrebările - de ce este atât de greu să slăbim şi de ce, de obicei, după o perioadă, punem kilogramele la loc.

Astfel, dietele sărace în carbohidraţi determină o scădere mai rapidă în greutate, numai că atunci când nivelul de carbohidraţi este redus, se pierde totodată şi apa, iar masa musculară se reduce.

Pentru a scăpa de obezitate trebuie scăzut automat nivelul de calorii şi intensificată activitatea sportivă.

În urma unor studii s-a ajuns la concluzia că pacienţii care au luat aceeaşi cantitate de calorii dar din diete diferite, nici nu au pierdut şi nici nu au crescut în greutate.

Corpul dozează energia necesară fiecărei zile şi pe cea dedicată situaţiilor de urgenţă. El este cel care ne ghidează practic să ne hrănim mai mult sau mai puţin.

Un mecanism care implică genetică şi factori ce ţin de mediu. Factori care ar putea fi influenţaţi de obiceiurile din alimentaţie.

„Le recomand celor care vor să slăbească să ţină diete bazate pe calorii uşoare. Pot să mănânce absolut orice au nevoie, dar în cantităţi mai mici. Să nu uite de exerciţiile fizice”, a declarat Dr. Jules Hirsch.

„Nu există o dietă magică, însă unele dintre ele sunt mai bune sau mai rele din punct de vedere medical şi nu pentru că ajută la un control al greutăţii”, concluzionează medicul.    

Citeste si Pericolele din carnea de pui