Cotidianul subliniaza ca, spre deosebire de sectorul nuclear, in elaborarea altor programelor speciale Phenianul nu se confrunta cu sanctiuni din partea Occidentului. "Consilierii liderului Kim Jong-un afirma ca nimeni nu va raspunde pentru atacuri cibernetice, de teama unei escaladari dezastruoase a conflictului dintre cele doua Corei", crede New York Times.

Potrivit publicatiei americane, Phenianul lanseaza sistematic atacuri cibernetice impotriva unor organizatii de credit, obiecte de infrastructura, institutii si companii din intreaga lume. Inclusiv anul trecut, hackerii nord-coreeni au incercat sa sustraga 1 miliard de dolari din Rezerva federala a New York-ului.

In ultimul moment, angajatii Bancii centrale din Bangladesh, prin care s-a efectuat operatiunea, au observat nereguli in declaratii si au refuzat tranzactia. Totusi, Phenianul a reusit sa fure peste 80 de milioane de dolari. In general, infractorii cibernetici ai regimului de la Phenian prefera sa-si lanseze actiunile folosind drept rute India, Malaezia, Noua Zeelanda, Nepal, Kenia sau Indonezia.