Articolul incepe cu o relatare despre rebrenduirea organizatiei nationaliste "Ideea natiunii". Liderul ei, Ostap Stahiv, "a incercat ani de zile sa caute popularitate in randul poporului" si, intr-un final, "s-a gandit ca poate e cva in regula cu emblema, un leu care se catara pe o stanca abrupta, si care aparea pe toate brosurile si fluturasii organizatiei. De aceea, a modificat mosenul: o svastica usor modificata, facuta de Hitler in 1829 ca emblema pentru partidul nazist", scrie autorul materialului. "Si lucrurile au inceput sa mearga", subliniaza el.

"O svastica galbena pe fundal negru simobilizeaza forta si putere spirituala", explica Stahiv. "Svastica este un simbol foarte puternic. Dupa ce am inceput sa o folosim, popularitatea noastre printre tineri a crescut imediat", a continuat Stahiv.

"Cei care intra in organizatia noastra stiu foarte clar ce vor si sunt gata sa mearga pana la capat", afirma el.

Viceguvernatorul regiunii Lvov, Vladimir Harciuk, noteaza in continuare The Daily Beast, nu este ingrijorat. "Atata timp cat ei lupta pentru libertatea Ucrainei, imi este indiferent ce steaguri si simboluri utilizeaza. Personal, prefer svastica in locul drapelului oficial al Ucrainei", a completat el.