Această proprietate este legată de sulforafan, compus eliberat în organism după consumarea acestui tip de legume, printre care se numără varza (verde, roșie sau creață), varza de Bruxelles, conopida, napii, ridichiile și mai ales brocoli, scrie Agerpres in pagina electronica.

Cercetători de la Universitatea East Anglia (Norwich) au făcut experiențe pe cartilagii de articulații umane, țesuturi de bovine și șoareci hrăniți cu alimente bogate în sulforafan. Rezultatele tuturor testelor au arătat că această substanță, prin acțiunea asupra enzimelor și altor proteine de mare risc, blochează procesul de distrugere a cartilagiilor, țesutul care constituie prima țintă a artrozei.

În prezent se desfășoară teste pe pacienți afectați de aceasă boală pentru a se vedea cum se pot integra legumele crucifere (brocoli) în regimul acestor persoane. Studiul atrage atenția asupra unei virtuți suplimentare a sulforafanului pentru sănătate pentru că se cunoșteau deja proprietățile sale anti-canceroase și anti-inflamatoare, încheie passionsante.be.