Care sunt beneficiile consumului de curmale:

  • Au ZERO colesterol si contin putine grasimi, fiind, prin urmare, foarte indicate pentru un regim de mentinere a greutatii corporale.
  • Curmalele  sunt bogate in vitaminele B1, B2, B3 si B5, care vin in completarea "pachetului" de vitamine A1, E si C.
  •  Ele detin, de asemenea, fibre, potasivu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu.
  • Prezenta fibrelor solubile si insolubile, dar si a diferitelor feluri de  aminoacizi, curmalele ajuta la combaterea diverselor probleme digestive.
  • Zaharurile naturale din compozitia curmalelor ajuta la energizarea organismului.
  • Datorita continutului de potasiu, ele protejeaza sistemul nervos si reduc riscul unui atac cerebral.
  • Trateaza anemia, fiind bogate in fier.
  • In cazul curelor de slabire, curmalele sunt recomandate in loc  de alte dulciuri : consumate cu moderatie, ele nu ingrasa si satisfac pofta de dulce. Curmalele uscate contin 290 de calorii la 100 de grame.