Doua dintre cele din cauza coliziunii Pamantului cu asteroizi. Alte trei din cauza unor evenimente imprevizibile in spatiul cosmic, etc. Iata cateva dintre cele mai "rasunatoare" predictii incepand din anii 1900.

1. Mai 1910

A fost anul in care "sfarsitul lumii" urma sa fie provocat de trecerea, in luma mai, a Pamantului prin coada comitei Halley, a carui orbita fusese calcaulata in secolul al 18-lea de britanicul Edmund Halley. . Bolidul spatial se apropie de Terra o data la 75 de ani, dar atunci perspectiva ca omenirea sa ajunga in norul de gaz otravitor al cometei era anuntata ca iminenta.

2. 25 martie 1988

Predicatorul taiwanez Hong Ming Chen, fondatorul unei secte care, printre altele, crede in exitenta civilizatiilor extraterestre, a prezis ca in acea zi insusi Dumnezeu urma sa apara la televiziunea americana, sub chipul lui Chen. In opinia lui, in anul urmator urmau sa se elibereze spiritele rele, provocand inundatii devastatoare care, intr-un final, ar fi condus la distrugerea omenirii. S-ar fi salvat numai cei imbarcati pe nave extraterestre, venite sub forma de nori.

3. August 1999

Astrologul francez din secolul al 16-lea, Michel Nostradamus si-a formulat prognozele intr-un limbaj enigmatic, presarat cu metafore, lasand loc de interpretari care mai de care mai infricosatoare. In mod deosebit a impresionat o fraza unde era pomenit anul 1999 si 7 luni, cand din cer isi va face aparitia ceva infricosator, cuvinte rastalmacite ca "sfarsitul lumii".

4. 21.12.2012

Mare agitatie in intreaga lume a fost generata de predictiile calendarului maias, care anunta Apocalipsa pentru data de 21 decembrie 2012, cand ar fi trebuit sa vina sfarsitul lumii, in conditiile in care se incheia al cincilea ciclu solari. Cei care si-au permis au cumparat pretutindeni in lume locuri in buncare, s-au aprovizionat cu conserve.