Printre cele mai apreciate distracţii la Festivalul Medieval 'Cetăţi Transilvane' au fost pentru localnici şi turişti spânzurătoarea şi tăierea capului cu ghilotina, desigur toate în joacă, pentru a avea o amintire surprinsă de aparatul de fotografiat, scrie presa locala.

Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete şi care alegorice supradimensionate, a fost prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval 'Cetăţi Transilvane' Sibiu, cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu.

Atmosfera de vechi târg medieval a fost recreată la Sibiu prin organizarea şi în acest an a iarmarocului medieval, la care au venit meşteşugari şi artizani din toată ţara. Asociaţia Culturală BIS a animat atmosfera din Piaţa Mare prin momente de statui vivante, prezentate şi în acest an în Piaţa Mare.

O secţiune specială din program a fost dedicată copiilor. Micutii au fost invitaţi să descopere semnele heraldice şi mişcări de dans medieval, cu ajutorul companiei de reconstituri istorice Arrany Griff Rend (Odorheiu Secuiesc).