Toyota va suspenda, începând de luni, producţia la 29 de fabrici, inclusiv la cele 18 uzine operate de alte companii din cadrul grupului Toyota, urmând ca activitatea să fie reluată în 15 februarie, a anunţat un purtător de cuvânt. Conform presei, masura va afecta 80.000 de vehicule, pe baza nivelului producţiei zilnice a companiei nipone, de 13.000-14.000 de unităţi.

Explozia din 8 ianuarie de la fabrica deţinută de Aichi Steel Corp, afiliată Toyota, a dus la oprirea producţiei de oţel, ceea ce a afectat capacitatea companiei auto de a-şi procura materia primă necesară fabricării vehiculelor. Activitatea uzinei nu va fi reluată până în 29 martie, dar până atunci Toyota se va aproviziona de la alţi producători de oţel.

Cel mai mare producător auto din lume a comercializat 6,49 milioane autovehicule la nivel global în perioada aprilie-decembrie, în condiţiile în care, exceptând America de Nord, numărul unităţilor vândute a scăzut în majoritatea regiunilor inclusiv în Europa, Japonia şi restul Asiei, scrie agerpres.