Potrivit surselor, Dell poartă discuţii şi cu băncile în vederea găsirii unei soluţii pentru oferta sa, care ar urma să fie una compusă în întregime din numerar. Sursele nu au oferit niciun indiciu cu privire la posibila valoarea a ofertei însă, pe baza cotaţiei înregistrată miercuri seara de acţiunile EMC, 25,96 de dolari, capitalizarea bursieră a EMC se ridică la aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Postul de televiziune CNBC susţine că Dell ar putea oferi un preţ de peste 27 de dolari pentru fiecare acţiune EMC Corp. CNBC adaugă că tranzacţia ar avea nevoie de o finanţare în valoare de 40 de miliarde de dolari şi este posibil să fie anunţată în decurs de o săptămână.

EMC fabrică software şi hardware pentru produse de stocare utilizate în centrele de date. De asemenea, EMC este firma mamă a producătorului de software VMware Inc. În ultima perioadă, conducerea EMC a început să fie presată de fondul de investiţii Elliott Management, care după ce a intrat în acţionariatul companiei a cerut separarea de divizia VMware, a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

O eventuală preluare a EMC ar consolida poziţia Dell în rândul companiilor, în linie cu strategia lui Michael Dell, care în urmă cu doi ani a preluat din nou controlul asupra companiei pe care a înfiinţat-o în 1984. Preluarea EMC ar depăşi oferta de 37 de miliarde de dolari, lansată în luna mai a acestui an de producătorul american de semi-conductori Avago Technologies asupra Broadcom, scrie agerpres.