Consiliul de Administraţie al Dell se pregătea luni seară să intre în şedinţă pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anunţat încă de marţi dimineaţă, scrie Bloomberg, citat de Mediafax in editia on-line.

Tranzacţia evaluează Dell la 13,5 – 13,75 dolari pe acţiune. Titlurile Dell au închis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde de dolari. Microsoft va investi două miliarde de dolari la Dell prin această operaţiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participaţia pe care o deţine, de 15,7%, evaluată la 3,6 miliarde de dolari, şi va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personală pentru a deţine pachetul majoritar, a afirmat sura citate. Valoarea tranzacţiei include şi datorii de 15 miliarde de dolari. Diferenţa până la 24 de miliarde de dolari va fi acoperită astfel de Microsoft, Silver Lake, Michael Dell şi din rezervele companiei, care va răscumpăra acţiuni de câteva miliarde de dolari pentru a se delista.

Producătorul de PC-uri este listat la bursă de 25 de ani, dar a avut probleme în ultima perioadă, nereuşind să ţină pasul cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor şi cu tranziţia către cloud computing. Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Dell, Microsoft şi Silver Lake au refuzat să comenteze informaţiile.

Dell a fost fondată cu aproape 30 de ani în urmă în campusul Universităţii din Texas cu un capital de 1.000 de dolari. La un moment dat, valoarea de piaţă a companiei depăşea 100 miliarde de dolari. Dell a fost cel mai mare producător de PC-uri până în 2007, când a fost depăşit de Hewlett-Packard, răsturnare care l-a determinat pe Michael Dell să revină în funcţia de CEO după o pauză de trei ani, mentioneaza Mediafax.