"Partidul o poate lua de la capat, practic", au declarat surse din anturajului fostului presedinte al SUA, Bill Clinton. FT constata, in context, ca imediat dupa aflarea rezultatelor votului din 8 noiembire, majoritatea democratilor s-au abtinut de la critici si reprosuri la adresa lui Hillery. S-au gasit insa poiliticieni care sa declare ca democratii aveau nevoie de alt candidat, capabil sa faca fata "tendintelor populiste".

Atitudinea abordata de Hillary Clinton de-a lungul campaniei electorale a creat imaginea unui politician care a trait intr-o alta lume - pentru deplasari, ea a folosit avioane private si limuzine, fiind in permanenta incojurata de consilieri. Multi democrati l-au sustinut pe Bernie Sanders, reprezentant al statului Michigan in Congresul SUA.

Printre altele, noteaza in continuare FT, stafful lui Hillary nici macar nu a incercat sa stabileasca din timp un contact cu alegatorii sai din Michigan, un stat cheie, desi era evident ca fostului secretar de stat ii lipsea sustinerea clasei muncitoare. "Alegatorii ei nu au votat. De ce? Pentru ca au fost ignorati, nu au fost bagati in seama. Cei mai implicati au fost oamenii familiei Clinton, care se si vedeau ambasadori la Paris sau ocupanti ai unor functii importante in administratie", afirma FT citand surse din anturajul echipei fostului candidat democrat.