Într-un declaraţie acordată publicaţiei britanice The Sun, David Gahan, solistul trupei Depeche Mode, a spus că nu îl mai interesează nimic ce are legătură cu BRIT Awards.

"Să vă spun o istorioară care, probabil, îi va aduce nişte probleme unei anumite persoane. Ni s-a spus că vom primi un nou premiu anul acesta, pentru cea mai influentă trupă din ultimii 20 de ani sau ceva de genul acesta... De fapt, este vorba despre vechiul premiu pentru întreaga carieră şi ne-am gândit că e o chestie mişto. După care am auzit că acordarea premiului nu va fi transmisă la ITV, aşa că ne-am spus «Dacă nu ne transmit în direct, atunci nu suntem cea mai influentă trupă. Ce altă trupă are atât de multe hituri ca noi în întreaga lume şi a mai făcu turnee de asemenea amploare ca ale noastre? Dă-i naibii pe ei şi pe cei care acordă aceste premii»", a spus Gahan.

Depeche Mode a fost de cinci ori nominalizată la BRIT Awards şi are un singur trofeu câştigat, în 1991, pentru "cel mai bun single britanic". Cel mai nou album Depeche Mode, al 13-lea material discografic de studio al trupei, va avea titlul "Delta Machine" şi va fi lansat marţi, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă şi România.

Potrivit jurnaliştilor de la The Sun, albumul este un mix între un mai vechi album, "Violator" (1990) şi "Songs Of Faith And Devotion", ambele cu un succes enorm în rândul fanilor, dar şi îndelung criticate de specialişti. Primul single de pe acest album, "Heaven", a fost deja lansat, piesa beneficiind, de pe 1 februarie, şi de un videoclip.Albumul "Delta Machine" va fi lansat atât în format standard, pe CD, cât şi în ediţie de lux, care va avea patru piese în plus şi va fi însoţită de un album de 28 de pagini ce include şi fotografii realizate de Anton Corbijn.

Lista pieselor de pe ediţia standard este compusă din "Welcome To My World", "Angel", "Heaven", "Secret To The End", "My Little Universe", "Slow", "Broken", "The Child Inside", "Soft", "Touch/Raw Nerve", "Should Be Higher", "Alone", "Soothe My Soul", "Goodbye".Într-o conferinţă care a avut loc în toamna anului trecut, Martin Gore - chitarist, clăpar şi compozitor al trupei - a precizat că albumul va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formaţie, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum "Violator" şi "Songs of Faith and Devotion".

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 mai, pe Arena Naţională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri, începând de la 135 de lei.