Duma de Stat a Rusiei intenţionează să impună un cod vestimentar tuturor ziariştilor acreditaţi în Camera inferioară, potrivit mass-media moscovite.

Începând cu sesiunea de toamnă, Duma are de gând nu doar să schimbe regulile de acreditare şi legitimaţiile, dar şi să impună un cod vestimentar reprezentanţilor mass-media, au indicat surse parlamentare pentru cotidianul Izvestia.

Astfel, nu vor avea acces la lucrările Dumei jurnaliştii în 'pantaloni scurţi, blugi rupţi, fuste prea scurte sau decolteuri adânci'.

În acelaşi timp, o sursă parlamentară din Dumă a indicat pentru TASS că nu este vorba de intenţia parlamentarilor de 'a introduce pe neaşteptate un cod vestimentar'. 'Nu este vorba că se produce o înăsprire a regulilor, ci de faptul că noile reguli vor cuprinde şi aceste norme, pentru acele cazuri extrem de rare în care apar încălcări de cod vestimentar', a declarat, sub rezerva anonimatului, un parlamentar rus agenţiei de presă menţionate.

În baza noilor norme, Serviciul de Protecţie şi Pază va permite sau nu accesul reprezentanţilor mass-media în incinta Dumei, scrie agerpres.