Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Grigore Crăciunescu este acuzat că, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, respectiv în calitate de primar al oraşului Paşcani, funcţie deţinută în intervalul 2008-2012, a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său.

Astfel, Crăciunescu a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său. Crăciunescu neagă acuzaţiile care îi sunt aduse pe numele său de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, afirmând în acest sens că a renunţat la cabinetul său medical în favoarea fiului său, tot medic dentist de profesie.

'Vreau să văd despre ce este vorba în acest dosar. Din punctul meu de vedere nu este conflict de interese pentru că nu a existat nicio relaţie contractuală între Primăria Paşcani şi firma băiatului meu, Adrian Daniel Crăciunescu. E vorba de nişte acte adiţionale ale unui contract de concesiune a unei societăţi civile medicale (cabinet stomatologic-n.r) în care s-au dat bani la Primărie, nu s-au luat. E vorba de plătit poliţe şi de răzbunare. Cu documente şi cu răbdare vom demonstra că acuzaţiile sunt nefondate', a declarat Crăciunescu.

Deputatul ieşean este medic dentist de profesie. În 2004, Grigore Crăciunescu a preferat să renunţe la activitatea profesională pentru un mandat de deputat din partea PNL. În perioada 2008 -2012, când a fost primar al Paşcaniului, Crăciunescu spune că a renunţat definitiv la cabinetul medical în favoarea fiului său, Adrian Daniel, care este doctor în ştiinţe medicale stomatologice. 'Practic am transferat cabinetul de pe un nume pe altul. Activitatea politică nu îmi mai permite să profesez aşa cum făceam înainte', a mai spus Grigore Crăciunescu.