Este "cel mai mare exemplar cunoscut până acum, având o vechime de cel puțin 90 milioane de ani", a declarat în Ruben Cuneo, director al muzeului paleontologic 'Egidio Feruglio' din Trelew (Patagonia, sud).

Fosilele au fost descoperite abolut din întâmplare, în 2013, de un țăran, pe un câmp aflat la 260 km de Trelew si la circa 1.300 km de Buenos Aires.

Potrivit lui Cuneo, este vorba de rămășițele unui sauropod ierbivor, având circa 40 m lungime si o greutate de aproape 80.000 de kilograme. Exemplarul este "cea mai completă descoperire a acestui tip de dinozaur la nivel mondial", a adăugat Cuneo.

"Tinand cont de dimensiunea acestor oase, mai mare decat toate celelalte animale uriase descoperite anterior, acest nou dinozaur este cel mai mare animal care a trait pe Terra", a confirmat, la randul sau, paleontologul Egidio Feruglio, citat de BBC.

În această zonă a Patagoniei, bogată în descoperiri paleontologice, s-au descoperit numeroase alte fosile, printre care rămășițele primului diplodocus din America de Sud.