Egiptul si-a propus, in urmatorii ani, sa impresioneze o lumea intreaga prin descoperirile sale senzationale privind misterele civilizatiei din Egiptul antic.

Primul mister care ar urma sa fie dezvaluit este cel al mormantului lui Tutankamon pentru ca, in opinia expertilor, ar mai putea cuprinde inca un mormant, cel al reginei Nefertiti. O teorie care va fi verificata in cursul urmatoarelor luni cu ajutorul unor radare speciale.

"Cand am vizitat mormantul cu Nicholas Reeves, arheolog si egiptolog britanic, si mai multi experti, am constatat ca exista cu adevarat indicii ale prezenti unei alte camera funerare in continuarea mormantului lui Tutankamon", a declarat ministrul egiptean al antichitatilor, Mamdouh al-Damati.

Potrivit afirmatiilor sale, folosind camere termice, apoi radare, oamenii de stiinta vor incerca sa demonstreze prezenta unui al doilea mormant.

Printre altele, el a decis sa studieze mai atent cele mai importante monumente ale tarii, in special piramidele de la Gizeh. "Ele au fost studiate si pana acum, dar niciodata cu raze laser", a explicat oficialul egiptean, subliniind ca aceasta tehnologie va fi aplicata inclusiv in cazul altor mominte.

"Vrem sa descifram absolut toate misterele. Studiile vor incepe luna viitoare", a adaugat ministrul al-Damati.