"Examenul de Bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol, deoarece tot mai multe cadre didactice, din toată țara, refuză să facă parte din comisiile de examen, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare. Un alt motiv de nemulțumire este generat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești", se menționează în comunicatul citat.

FSLI solicită, totodată, Executivului să ia măsurile ce se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câștigate prin instanță, aferente trimestrelor I și II ale anului 2014, relateaza Agerpres in pagina electronica.

"Profesorii sunt nemulțumiți de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești. Dacă Guvernul nu va lua măsuri cât mai repede, riscăm să nu avem cu cine susține examenul de Bacalaureat, atât de important în viața copiilor noștri", a atras atenția președintele FSLI, Simion Hăncescu.