Potrivit Sueddeutsche Zeitung, dronele vor pazi trenurile de vandali dar mai ales de "artistii" de graffiti. Compania germana de căi ferate Deutsche Bahn a estimat că, anual, pe trenurile societatii sunt desenate 14.000 de graffiti, prejudiciul fiind estimat la 7,6 milioane de euro.

"Deutsche Bahn, aflata în competitie cu companiile aeriene și feroviare din alte țări, nu vrea sa-si vada trenurile  desfigurate de graffiti, in special trenurile de lux de mare viteză" - mentioneaza ziarul italian La Repubblica.

Dronele care vor fi utilizate pentru patrulare pot petrece in aer până la 80 minute și ating viteze de până la 54 kilometri pe oră. Înălțimea maximă la care pot zbura aparatele este de 150 de metri. Acestea sunt destul de silentioase, astfel încât să nu atragă prea mult atenția infractorilor. În plus, camera montata pe drona poate inregistra inclusiv pe timp de noapte. Pretul unui astfel de aparat este de 60.000 de euro bucata, potrivit BBC.

Dronele au început deja să fie utilizate în landul Renania de Nord - Westfalia. Nu este insa clar cum vor reactiona localnicii la această inovație, stiut fiind faptul ca germanii sunt destul de sensibili la problema datelor cu caracter personal. Pana si Google a trebuit sa blureze, la unele insistente, imobile aparute pe harta Street View realizate pe teritoriul Germaniei.