Subsidiara Deutsche Bank din Italia nu a putut fi contactată pentru comentarii, scrie agerpres.

Conform ANSA, procurorii anchetează cinci persoane: pe fostul preşedinte Josef Ackermann, foştii co-directori generali Anshu Jain şi Juergen Fitschen, fostul şef al Departamentului de Risc, Hugo Banziger, şi fostul director financiar Stefan Krause.

Procuratura suspectează că aceştia au dezinformat pieţele şi autorităţile de reglementare, declarând în mod public că datoria suverană a Italiei este sigură, în timp ce şi-au redus semnificativ deţinerile de obligaţiuni guvernamentale italiene, de la opt miliarde de euro la mai puţin de un miliard de euro.

Vânzarea, finalizată până în iunie 2011, a fost precedată de câteva luni în care criza de încredere în bondurile italiene a dus ţara aproape de insolvenţă.

Costurile de împrumut ale Italiei au depăşit 7% în 2011. Un nivel de 7% al randamentelor obligaţiunilor este considerat nesustenabil, iar unele state din zona euro au cerut pachete de asistenţă financiară când au ajuns la acest nivel ridicat.

De asemenea, procurorii din oraşul italian Trani acuză şase analişti de la agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor's şi Fitch de manipularea pieţei, din cauza informaţiilor alarmiste răspândite în privinţa solvabilităţii Italiei, în perioada 2011 - 2012. Cele două instituţii au respins acuzaţiile.