Cei doi lideri au decis sa-si depuna mandatele, a anuntat banca intr-un comunicat. Indo-britanicul Anshu Jain si germanul Jurgen Fitschen au fost alesi in fruntea grupului bancar cu sediul central in Frankfurt in mai 2012, contractul lor fiind valabil pana la sfarsitul lunii martie 2017.

Aceasta decizie intervine in conditiile in care Deutsche Bank este implicata in aproximativ 6.000 de litigii. Institutia a primit o noua amenda de 2,5 miliarde de dolari intr-o afacere de manipulare a dobanzilor.

In plus, Deutsche Bank a confirmat initierea unei anchete interne la divizia sa de investitii din Rusia, presa vorbind despre o ampla operatiune de spalare de bani, aproape 6 miliarde de dolari.

Jain isi va preda mandatul la 30 iunie si va fi inlocuit de britanicul John Cryan, fost director financiar al bancii elvetiene UBS in perioada 2008-2011 si membru al consiliului de supraveghere al Deutsche Bank din 2013. Fitschen va ramane in functie pana in 19 mai 2016, data urmatoarei adunari generale a actionarilor.