Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time şi 6.000 de poziţii de consultanţi externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenţionează să renunţe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunţat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor, scrie agerpres.

Luna trecută, o serie de surse interne au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank intenţionează să renunţe la un sfert din numărul total de angajaţi - 23.000 de persoane - în special în activităţile tehnologice şi prin divizarea subsidiarei sale PostBank.

Deutsche Bank intenţionează de asemenea să-şi închidă operaţiunile din 10 ţări, printre care Mexic, Norvegia şi Noua Zeelandă şi, de asemenea, să-şi transfere operaţiunile de trading din Brazilia către centrele globale şi regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

'Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Ştim exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulţi ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunţate multe strategii şi ţinte dar rareori au şi fost realizate', a spus John Cryan.

Anunţul privind reducerile de personal a venit în aceeaşi zi în care cea mai mare bancă germană a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor şi creşterii sumelor pentru acoperirea litigiilor.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume iar în luna august a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor în perioada 2005 - 2009.