"Aceste poveri din trecut nu ne-au costat numai mulţi bani, ci şi reputaţie şi încredere", afirmă, în scrisoare, preşedintele Deutsche Bank, John Cryan. "De aceea", continuă acesta, "vreau să profit de oportunitate pentru ca, în numele conducerii Deutsche Bank, să exprim regretul nostru profund pentru ceea ce s-a întâmplat. Vrem să ne cerem iertare".

Banca a comis grave erori, precum participarea la afacerea titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) din SUA, între 2005 şi 2007, care a declanşat criza financiară din 2008, scrie agerpres.

"Comportamentul băncii nu a corespuns standardelor noastre şi a fost inacceptabil", a precizat Cryan, adăugând că "din păcate acesta este valabil şi pentru alte cazuri" în care a fost implicată banca. Vina însă trebuie atribuită câtorva, care s-au jucat cu reputaţia băncii pentru "interese pe termen scurt".

Conducerea Deutsche Bank, a subliniat preşedintele băncii, va face tot ce stă în puterea sa pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Cea mai mare bancă din Germania a pierdut anul trecut 1,402 miliarde dolari, cu 80% mai puţin faţă de 2015, dar peste aşteptările analiştilor.

Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puţin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate şi estimează că la finele lui 2017 va reveni pe profit.