Cea mai mare bancă din Germania intentioneaza o reducere a activelor detinute in Statele Unite, de la 400 miliarde de dolari, la aproximativ 300 miliarde de dolari, prin redistribuirea operaţiunilor diviziei din Mexic şi a unor afaceri din Frankfurt şi Tokyo care fac în prezent parte din filiala americană.

In acelasi timp, Deutsche Bank ar putea redirectiona operaţiunile din SUA către Europa şi Asia pentru diminuarea activelor americane, crede 'Financial Times'. Contactat de publicatia britanica, directorul financiar al bancii germane, Stefan Krause, a declarat că institutia pe care o reprezinta are capacitatea de a indeplini noile reglementări mai stricte impuse de Rezerva Federală a SUA (FED).

In context, oficialul Deutsche Bank şi-a exprimat speranţa că autorităţile de la Berlin vor aproba rapid solicitarea băncii de a-şi majora capitalul cu şase miliarde de euro, pentru a îndeplini cerinţele autorităţilor europene de reglementare. Noile conditii impuse de FED presupun infiintarea de catre marile structuri financiare a unui holding care ar urma să se supuna acelorasi norme de capital şi îndatorare, valabile pentru băncile americane.

Acest lucru ar urma să reducă flexibilitatea băncilor străine în materie de transfer de capital, comparativ cu normele actuale care permit băncilor străine să utilizeze normele de capital din ţara de origine. Iniţial, pragul activelor pentru subsidiarele americane ale băncilor străine a fost fixat la 10 miliarde de dolari. Odată cu majorarea la 50 de miliarde de dolari, numărul instituţiilor afectate de înăsprirea normelor de capital ar scădea la 18, în loc de 26, conform propunerii iniţiale. Fed estimează că 15 - 20 de bănci străine, majoritatea din UE (cum ar fi Barclays şi Deutsche Bank) vor fi afectate de noile reglementări.