Marea Britanie este cea mai mare piaţă de servicii financiare din Uniunea Europeană, iar instituţiile cu sediul în Regatul Unit, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

Cryan a explicat că Deutsche Bank nu-şi poate permite să amâne deciziile referitoare la Brexit în funcţie de evoluţia negocierilor privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi UE. Deşi Deutsche Bank nu va trebui să-şi înfiinţeze o nouă subsidiară pe continent, cum trebuie să facă alte bănci rivale din afara UE, probabil că Brexitul "ne va afecta semnificativ", a avertizat şeful grupului bancar german.

Analiştii se aşteaptă ca Frankfurt să fie principalul câştigător de pe urma Brexitului, deja Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc şi Daiwa Securities Group Inc au ales în ultimele săptămâni capitala financiară a Germaniei ca sediu al operaţiunilor lor în UE. Şi băncile americane de investiţii Morgan Stanley şi Citigroup Inc ar putea anunţa o decizie similară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimele luni a crescut preţul caselor din Frankfurt, în condiţiile în care cumpărătorii se aşteaptă ca profesioniştii din mediul bancar să se mute de la Londra la Frankfurt. Frankfurt găzduieşte deja Banca Centrală Europeană şi este interesat să găzduiască şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), organismul care reglementează băncile din UE şi care a anunţat deja că va trebui să se mute de la Londra după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE, mentioneaza agerpres.