''Informaţiile generate de analişti, cum ar fi evaluări de rating, previziuni, estimări şi recomandări de tranzacţionare pot afecta pieţele. Brokerii trebuie să menţină şi să aplice politicile şi procedurile stabilite pentru a preveni utilizarea greşită a acestui tip de informaţii'', a afirmat Antonia Chion, director în cadrul SEC.

Deutsche Bank este acuzată de SEC că i-a încurajat pe analiştii săi să comunice des cu angajaţii de la Departamentul de tranzacţionare şi cu clienţii şi nu a avut politici şi proceduri pentru a preveni divulgarea informaţiile privind evoluţiile de pe piaţă. Deutsche Bank a mai fost fost amendată recent în SUA cu 12,5 milioane de dolari pentru difuzarea ilegală de informaţii confidenţiale.

Amenda a fost acordată de către Autoritatea de reglementare din industria financiară a SUA (FINRA) ''pentru eşecul semnificativ al autorităţii de supervizare în difuzarea către angajaţii băncii a informaţiilor legate de tranzacţionare. În pofida numeroaselor avertismente privind sistemul intern de comunicare al băncii (squawk boxes), Deutsche Bank nu a reuşit să stabilească o supervizare adecvată a accesului la informaţiile publicate prin acest sistem''.

Deutsche Bank a desconsiderat ani de zile avertismentele privind problemele de audit intern, recomandările referitoare la estimările de risc şi respectarea angajamentelor, adaugă Autoritatea de reglementare din industria financiară a SUA, mentioneaza agerpres.