"Simţim că firma noastră este foarte bine pregătită pentru viitor. Nu are sens să speculez care au fost motivele din spatele partenerului nostru de fuziune", a spus Kengeter. Fuziunea de 29 de miliarde de euro dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group (LSE) ar putea eşua după ce operatorul Bursei de la Londra a avertizat că este puţin probabil ca tranzacţia să fie aprobată de Comisia Europeană (CE).

CE a cerut operatorului bursei de la Londra să-şi vândă participaţia de 60% în platforma de tranzacţionare MTS iar LSE a apreciat că solicitarea este "disproporţionată". London Stock Exchange i-a prevenit pe investitori că nu va reuşi să vândă, iar o astfel de vânzare ar afecta afacerile sale în derulare.
Ca rezultat, LSE a precizat: "pe baza actualei poziţii a Comisiei, operatorul bursei de la Londra crede că este puţin probabil ca CE să aprobe tranzacţia".

MTS reprezintă o parte relativ mică din afacerile LSE dar este o platformă majoră de tranzacţionare pentru bonduri guvernamentale europene, în special în Italia. În această ţară, operatorul bursei de la Londra deţine şi Borsa Italiana, precizeaza agerpres.