Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent că Deutsche Telekom a primit oferte de la firmele de private-equity Warburg Pincus LLC şi Apollo Global Management LLC pentru T-Mobile Olanda, dar ofertele au fost sub aşteptări. "Nu intenţionăm să vindem chiar acum active. Avem oportunitatea de a lua în considerare alte tranzacţii în Olanda", a afirmat Tim Hoettges, şeful celui mai mare grup european de telecomunicaţii.

Vânzarea ar fi dus la ieşirea T-Mobile dintr-o ţară unde lideri de piaţă sunt fostul monopol de stat Royal KPN NV şi rivala mai mică Tele2 AB. Presiunile concurenţiale s-au intensificat săptămâna trecută după ce Vodafone, a doua mare companie de telefonie mobilă din lume, şi operatorul de cablu Liberty Global au acceptat să-şi combine operaţiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piaţă KPN.

Acţiunile Deutsche Telekom au urcat cu 1,1%, la 15,41 euro, la Bursa de la Frankfurt. Anul trecut, British Telecom a preluat operatorul britanic de telefonie mobilă EE de la Deutsche Telekom şi Orange pentru 16,6 miliarde de euro (18,8 miliarde de dolari), dând naştere celui mai mare furnizor de servicii de telecomunicaţii din Marea Britanie.

Una dintre surse a declarat că Deutsche Telekom încearcă o tranzacţie similară în cazul T-Mobile Olanda, în condiţiile în care compania germană a pierdut un milion de abonaţi de telefonie mobilă în Olanda, în perioada 2011 - 2014. Reprezentanţii Deutsche Telekom, Apax, CVC, Bain Capital, Providence, Iliad şi Liberty Global nu au comentat informaţia.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.