Directorul Deutsche Telekom pentru operaţiunile europene din afara Germaniei, Claudia Nemat, a precizat că grupul este pregătit să încheie parteneriate cu WhatsApp pe pieţe precum România, dar nu şi pe piaţa din Germania.

'Nu credem că se va impune un singur model, ci că vom avea o coexistenţă a mai multor servicii', a declarat luni Nemat într-un interviu la Mobile World Congress, în Barcelona. 'Serviciul ales de dumneavoastră va depinde de categoria de vârstă şi de cât de importantă este intimitatea pentru dumneavoastră', a adăugat Nemat. Aceasta a mai spus că serviciul de text Joyn, promovat de Deutsche Telekom şi Vodafone Group, va fi introdus în curând pe mai multe pieţe din Europa.

Potrivit estimărilor firmei Ovum Ltd., companiile de telefonie au pierdut anul trecut venituri potenţiale în valoare de 32,5 miliarde de dolari de pe urma mesajelor text din cauza alternativelor oferite de WhatsApp. Spre deosebire de mesajele text tradiţionale, pentru care consumatorii plătesc companiilor de telefonie mobile, WhatsApp este gratuit pentru primul an şi ulterior costă 99 de cenţi.

Separat, Deutsche Telekom a anunţat marţi că intenţionează să vândă noul smartphone Galaxy S5 în 13 ţări din Europa, iar în Germania acest telefon va fi oferit începând din luna aprilie.