"Era la schimbare de tura. Controlorii de zbor de la centrul Vnukovo l-au anuntat pe pilotul francez, care tocmai ridicase avionul la 8000 de metri, conform indicatiilor, ca aparatul a carui traiectorie de deplasare se intersecta cu Airbus zboara mai sus. Francezul a confirmat primirea accestei informatii”, scrie Izvestia, citand relatarile unuia dintre controlorii de zbor.

Dar, continua cotidianul, "la apelul de control, pilotul francez a raportat ca, brusc, s-a trezit la o distanta periculos de mica, mai putin de 100 de metri, de un avion de lupta, un bombardier Tu-95. Francezul a amenintat ca va scrie o nota de protest, pentru ca dezastrul a fost evitat, practic, in ultima secunda. Cele doua avioane au fost la un pas de a se ciocni”, continua Izvestia.

Publicatia mentioneaza, in context ca, la 14 martie, ziua acestei intamplari, s-a incheiat operatiunea de dislocare in Belarus a avioanelor militare de transport si de lupta. Izvestia noteaza, de asemenea, ca avioanele de pasageri masoara distanta in picioare, in timp ce aviatia militara opereaza cu sistemul metric.