FC Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, CS Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş sunt cele şapte echipe din Liga I care sunt în pericol de a nu putea începe sezonul 2013-2014, conform unui raport prezentat de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, în cadrul C.Ex. al FRF.


Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, a declarat că în funcţie de numărul echipelor care nu vor putea începe viitorul sezon se va decide şi schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane din fotbalul românesc, scrie Mediafax.

"Problema finanţării în fotbal este una critică la toate nivelurile, e buboiul cât casa. S-a ajuns la o limită, la ceea ce îi avertizam că se va întâmpla de acum doi ani. Cel mai probabil în ianuarie se va decide schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane. Este nevoie de o schimbare din cauza retragerii mai multor echipe care nu mai pot continua. Şi la Liga I, preşedintele Dumitru Dragomir a prezentat un raport referitor la situaţia financiară. Sunt şapte echipe: Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş, care nu se ştie în ce măsură pot continua în sezonul următor. Unele cu probleme mai mari, altele mai mici. Urmează ca liga să consulte membrii afiliaţi, după care să prezinte un punct de vedere în ceea ce priveşte modificarea sistemului competiţional", a declarat Costin pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, declarase săptămâna trecută că sunt "opt-nouă" echipe în situaţii financiare dificile, fără însă a le nominaliza, şi că este posibil ca din vara anului viitor să rămână doar 14 echipe în Liga I.