"Administratia Barack Obama a fost pusa in fata unei optiuni: Nimeni nu dorea asa ceva. Si, din cate am inteles, nici Rusia nu dorea sa intre in razboi cu SUA", a spus Tefft intr-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvy. 

Rugat sa comenteze eficacitatea sanctiunilor economice impuse Rusiei, diplomatul american le-a catalogat drept "un instrument idiot". "Desi toti realizeaza acest lucru, sanctiunile dau, totusi, rezultate, sunt, oarecum, eficiente".

In opinia lui Tefft, SUA au fost, practic, constranse sa extinda aria sanctiunilor ca reactie la atacurile cibernetice asupra sistemului electoral american. "Am inteles ca in 30 din 50 de stat s-au inregistrat atacuri din partea hackerilor rusi. Iar acest lucru i-a descurajat pe americani: daca rusii sunt in stare de asa ceva, inseamna ca sistemul lor electoral a fost atacat", a explicat reprezentantul SUA.

De altfel, acesta a fost si motivul pentru care "votul din Senat si Camera reprezentantilor in privinta sanctiunilor a fost unanim", a adaugat ambasadorul.