Recent, aceeaşi publicaţie a relatat ca hackeri ruşi au utilizat antivirusul Kaspersky pentru a sustrage documente confidenţiale aflate in computerul personal al unui subcontractant al Agenţiei de Securitate Naţională din SUA (NSA).

WSJ menţionează acum că nu se ştie câte calculatoare sau câte persoane cu funcţii importante au fost ţinta unor asemenea acţiuni şi nici ce informaţii ar fi fost piratate, dar susţine că Israelul a alertat autorităţile americane despre aceste posibile manevre, după ce serviciile secrete israeliene au penetrat reţelele Kaspersky în anul 2014.

Operatiunea hackerilor rusi a fost descoperita inclusiv de serviciile secrete israeliene, care au mentionat, printre atlele, ca programul  antivirus evocat il au circa 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume, printre care si agenţii guvernamentale americane.

In virtutea dreptului la replica, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat noile acuzatii drept 'absurde' si a sustinut ca guvernul rus nu are nicio implicare în astfel de acţiuni, scrie agerpres.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a ordonat pe 13 septembrie tuturor agenţiilor federale să dezinstaleze în maxim 90 de zile toate programele informatice produse de KasperskyLab, întrucât la Washington există temerea că această companie este vulnerabilă în faţa influenţei serviciilor secrete ruse şi prin urmare produsele ei antivirus pot reprezenta o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA.