Berkshire a cumparat cele mai multe actiuni GE in 2013, dupa ce, in 2008, in plina criza financiara, a imprumutat General Electric cu aproape 3 miliarde de dolari.

De la inceputul acestui an, titlurile GE s-au depreciat cu aproximativ 20%, in conditiile in care indicele S&P 500 a crescut cu 10%. De altfel, compania a afisat, in acest interval, cea mai proasta evolutie dintre componentele Dow JOnes Industrial Average.

GE nu a comentat decizia miliardarului american. Dar, potrivit Business Insider, aceasta retragere reprezinta, pentru mediul de afaceri american in primul rand, un eveniment important, care subliniaza, odata in plus, starea de incertitudine cu care se confrunta General Electric.

"De-a lungul ultimelor decenii, pozitiile GE au fost nesigure. Desi inca mai asteptatam vesti bune, nu vedem o iesire rapida din actuala situatie dificila. Investitii nefericite menite sa permita o consolidare, ba chiar extindere, pe pietele in curs de dezvoltare si previziuni de crestere exagerate si nefondate, au lasat compania cu un surplus de capacitati de productie, in special in domeniul energiei, al petroluli si gazelor naturale, dar si in transporturi", au comentat analistii de la JPMorgan.