"Îi investigăm pe angajaţii Bosch acuzaţi de complicitate în cazul Daimler", a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Stuttgart pentru ziarul german. Nici un reprezentant al Bosch sau al Procurorii din Stuttgart nu a fost disponibil pentru declaraţii. În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajaţi ai Daimler sub suspiciunea de fraudă şi reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziţionează vehicule diesel.

Până acum, procurorii şi grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind percheziţiile. În februarie, Bosch a anunţat că va plăti peste 327,5 milioane de dolari pentru a-i compensa pe proprietarii din SUA ai vehiculelor Volkswagen implicate în Dieselgate. Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producători auto, inclusiv VW.

Anul trecut, Bosch a recunoscut că a livrat componente (aşa numitele sisteme de injecţii common rail) pentru maşinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Proprietarii de maşini cu motoare diesel au dat în judecată Bosch în 2015, susţinând că firma ar fi ajutat la executarea softului care a permis VW să încalce reglementările privind emisiile şi au susţinut că Bosch a fost ''un participant activ şi informat'' în schema îndelungată a celor de la Volkswagen.