Rezultatele studiului au aratat ca muştele de sex feminin care au fost supuse unei diete bogate în carbohidraţi au trăit de două ori mai mult decât cele care au urmat o dietă bogată în proteine. Pe de altă parte, dieta proteică a avut ca rezultat o creştere a funcţiei reproductive. Muştele supuse acestui regim au depus mai multe ouă pe zi decât în mod normal.

S-a constatat astfel că proteinele ajută funcţia de reproducere, însă scad durata de viaţă. Şi există dovezi că acest fenomen se poate aplica pe scară mai largă. "Un raport actualizat al unui studiu de acum 20 de ani, cu primate, arată că cel mai important aspect pentru prelungirea duratei de viaţă este calitatea dietei, mai ales proteinele şi carbohidraţii", explică Benjamin Fanson pentru abc.net.

„Cu toate acestea, există încă multe întrebări fără răspuns cu privire la această constatare”, spune cercetătorul. "Trebuie să aflăm cum exact consumul de proteine ​​ar putea scurta durata de viaţă, iar cea mai bună explicaţie la acest moment este că proteinele de metabolizare duc la deteriorarea organismului”, a concluzionat acesta.