Cercetatorii britanici sunt de parere ca oamenii care urmeaza o cura de slabire traiesc iluzia ca, dupa ce slabesc, viata lor se va transforma radical. In final insa, singurul lucru care se modifica este greutatea, motiv de adevarata dezamagire.

Din aceasta cauza, ei devin tristi si incearca sa se izoleze de restul lumii. In plus, dieta constituie in sine o adevarata incercare pentru multe persoane, ceea ce contribuie si mai mult la deteriorarea fondului emotional.

La studiu au participat peste 200 de persoane cu probleme de greutate si cu varste de peste 50 de ani. Dupa patru ani, aproximativ 14% dintre voluntari au reusit sa piarda in jur de 5% din greutate, fapt reflectat pozitiv asupra starii lor generale de sanatate.

In schimb, 78% au prezentat un risc ridicat de dezvoltare a depresiei. E adevarat, unii dintre participantii la experiment mai avusesera astfel de probleme, precum si o viata de familie agitata.

"In concluziiile noastre, noi nu-i indemnam pe oameni sa renunte la curele de slabire. Pur si simplu, noi le atragem atentia ca nu trebuie sa spere ca, dupa ce vor ajunge la greutatea dorita, viata lor va lua intorsatura dorita", au avertizat autorii studiului.

Dieta, au precizat ei, nu rezolva probleme vitale.