"Acolo unde este neînţelegere, să aducem armonie. Acolo unde este greşeală, să aducem adevăr. Acolo unde este îndoială, să aducem credinţă. Acolo unde este disperare, să aducem speranţă (...) Acum avem treabă de făcut". Margaret Thatcher l-a citat pe Sfântul Francisc de Assisi, fondatorul ordinului Franciscanilor, la sosirea sa în Downing Street.

"Tot ce facem este să cerem să ne daţi banii noştri". Margaret Thatcher solicită o reducere a contribuţiei Marii Britanii la bugetul Uniunii Europene, în noiembrie 1979.

"Schimbaţi direcţia dacă vreţi. Doamna nu este genul care să dea înapoi". Margaret Thatcher se adresează conferinţei anuale a partidului conservator, în octombrie 1980.

"Doar bucuraţi-vă de veste şi felicitaţi forţele noastre şi forţele marine". Margaret Thatcher felicită victoria britanică asupra Argentinei care a permis recâştigarea insulelor Falkland în aprilie 1982.

"Nu mai suntem o naţiune în defensivă (...) Suntem încântaţi că Marea Britanie a reaprins acest spirit care s-a mistuit de generaţii şi care astăzi a început să ardă din nou la fel de puternic ca înainte". Margaret Thatcher tot despre victoria în războiul insulelor Falkland.

"Iar acum, business as usual". Margaret Thatcher refuză să se lase impresionată de atentatul IRA împotriva hotelului său din Brighton, în octombrie 1984 în timpul congresului conservatorilor.

"Îmi place Gorbaciov. Este un om cu care pot lucra". Margaret Thatcher pentru BBC după întâlnirea sa cu secretarul general al PC al Uniunii sovietice, în decembrie 1984, cinci ani înainte de sfârşitul războiului rece.

"Nu am împins, cu succes, graniţele de stat ale Marii Britanii pentru a le vedea reimpuse la nivel european cu un super-stat european exercitând o nouă dominaţie de la Bruxelles". Discurs al lui Margaret Thatcher despre Europa, la Bruges, în septembrie 1988.

"În lumea de astăzi, nu este un lucru rău pentru un politician să aibă o cultură generală ştiinţifică". Fosta studentă la Oxford avertizează în septembrie 1988 faţă de pericolul încălzirii climatice.

"Părăsim Downing Street pentru ultima dată după 11 ani şi jumătate minunaţi şi suntem foarte fericiţi să lăsăm Regatul Unit într-o stare bună, mult mai bună ca atunci când am venit". Margaret Thatcher după ce a fost demisă din funcţie de propriul partid.