'La inițiativa ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor (AGA), toți directorii executivi și directorii Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) au fost invitați să renunțe benevol, până cel târziu luni, 19 mai 2014, ora 12,00, la orice clauze din contractul individual de muncă (CIM) care reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activității, altele decât cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Munca (CCM), în semn de solidaritate și respect față de angajații companiei', se spune în comunicat.

Decizia este menită să aducă transparență și un cadru optim asigurării dialogului constructiv cu sindicatele (SLPR) și să pună bazele asigurării unei conduite de management caracterizate de încredere și suport reciproc între conducerea companiei și sindicate.

'Nu consider că este permis ca un manager de la Poșta Română să aibă asemenea bonificații. E nevoie să arătăm respect și prețuire pentru eforturile din acești ani grei ai angajaților companiei, să nu facem discriminări. Încurajăm bonificațiile doar în funcție de performanță, corelat cu vechimea în muncă, în contextul finalizării cu succes a privatizării Poștei Române și a unei evoluții financiare ascendente a companiei în acest an. De altfel, acestea două sunt obiectivele pe care suntem determinați să le atingem. Orice altceva în plus sau neconform legislației în vigoare, nu este aliniat cu principiile pe care dorim să le promovăm. E important să dezvoltăm un cadru de încredere și cooperare la Poșta Română. În acest context, solicit sindicatelor aceeași abordare onestă, corectă și responsabilă la masa discuțiilor care sunt în curs de desfășurare', a subliniat ministrul Răzvan Cotovelea.

Potrivit comunicatului, finalizarea cu succes a privatizării Poștei Române este un obiectiv major asumat la nivel de Guvern și în directă responsabilitate a Ministerului pentru Societatea Informațională. În acest sens, se dorește continuarea eforturilor demarate începând din anul 2012, când situația companiei era extrem de critică, Poșta Română fiind salvată de la insolvență.

"Noua echipă de management a reușit să oprească hemoragia financiară, să înceapă eliminarea contractelor păguboase și recuperarea datoriilor, astfel încât, din octombrie 2013, compania a trecut pe profit operațional", se mai spune în comunicatul citat de Agerpres in pagina electronica.