Stuart Gulliver nu a beneficiat de nici un avantaj fiscal, a subliniat banca, precizand că omul de afaceri a platit taxele atat in Hong Kong, cat si in Marea Britanie. Parlamentarii britanici şi unii acţionari ai HSBC fac presiuni asupra lui Stuart Gulliver să refuze bonusul pentru 2014, care ar putea ajunge la 1,3 miliarde de lire sterline.

Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Financiare din Marea Britanie (FCA), Autoritatea pentru Vamă şi Fiscalitate (HMRC), procurorii elveţieni şi o comisie a Parlamentului britanic verifică acuzaţiile.

Potrivit cotidianului 'Le Monde', care se bazează pe un raport realizat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ), HSBC Private Bank a acceptat şi chiar a încurajat o 'fraudă gigantică la scară internaţională' care se ridică, numai în perioada noiembrie 2006 - martie 2007, la suma de 180,6 miliarde de euro, care a tranzitat prin conturile a peste 100.000 de clienţi şi 20.000 de societăţi offshore. Pe lista persoanelor ajutate de HSBC să evite plata taxelor se numără organizaţii criminale, traficanţi de arme, familii regale şi miliardari.